Reincarcarea cartuselor de toner la RBS Service

… update Ianuarie 2019

La acest moment reîncarcarea cartușelor nu mai este de actualitate.

 

În ultima perioadă, preţul cartuşelor compatibile a scăzut foarte mult, dar din păcate, odată cu preţul lor a scăzut şi calitatea acestora. Costul forţei de muncă a crescut, astfel ajungându-se la un cost asemănător al cartuşelor compatibile cu cel al refilurilor. În aceste condiții, este de multe ori mai avantajos să recomandăm un cartuş compatibil nou, procedura fiind mult mai simplă, acesta putându-se ridica pe loc, nefiind necesar să mai revină clientul după cartuşul reîncărcat.

 

Cartuşele compatibile au componente care rezistă un ciclu de viață, motiv pentru care ele nu se reîncarcă. De cele mai multe ori, înlocuirea acestor componente în cartușul vechi va costa mai mult decât un alt cartuș, nou, compatibil.

 

Exemplu: Cartuş cu o capacitate de 1600 de pagini, nou, compatibil, costă acum 50 lei, iar reîncărcarea acestuia costă 40 de lei,  fără înlocuirea altor componente.

 

Reîncărcarea rămâne o variantă viabilă în cazul unor cartușe cu toner, în special cele protejate cu cip.

 

Reciclarea

În condițiile de mai sus, reciclarea cartușelor este și mai importantă.

Colectarea și predarea cartușelor de toner este foarte importantă, cu atat mai mult cu cât aceste cartuşe nu mai au valoare economică.

Cartuşele folosite pot fi predate în magazinul nostru, urmând ca noi să le predăm mai departe unei firme specializate în colectarea şi managementul deşeurilor reciclabile.

 

Schimbarea de mentalitate și tactică al producătorilor

Unii producători de echipamente au renunţat la mentalitatea de a vinde echipamente ieftine şi consumabile scumpe prin inversarea balanței. Astfel, consumabilele devenind mai ieftine şi cu o amprentă ecologică mai mică, iar clientul nu este nevoit să achiziţioneze consumabile compatibile.

Exemplu: 

 1. Brother InkBenefit Plus
 2. Brother TonerBenefit
 3. Hp PageWide

Prin folosirea de consumabile originale, echipamentele vor avea o durată de viață mai mare, care, dublată de o garanție mai îndelungată, de până la 5 ani, devin mai fiabile și în același timp fidelizează pe o perioadă mai îndelungată clienții. 

 

Schimbarea de mentalitate și cerințe al clienților

De-a lungul timpului, ne-am străduit să oferim clienţilor nostri, cele mai optime, eficiente şi fiabile soluţii, şi împreună cu aceştia, ne-am auto-educat în ceea ce priveşte achiziţia de echipamente şi consumabile. Unele motive economice cât și logistice, împingând și ele, dar din altă direcție, la schimbarea tendinţelor din piața echipamentelor de birou, astfel cerințele clienților mutându-se dinspre preț spre fiabilitate.

Aşadar, pentru o viaţă cât mai lungă a echipamentului dumneavostră, şi o calitate a printului cât mai bună,  noi vă recomandăm cu căldură folosirea de consumabile originale.

postarea originală ~2012

Reincarcarea cartuselor sau refilarea, asa cum i se mai spune, este acum foarte cautata de catre clienti de toate marimile datorita factorului economic dar pe de alta parte este in acelasi timp si un mod ecologic de a refolosi cartusele goale care alfel ajung de multe ori impreuna cu gunoiul menajer la groapa de gunoi.

Colectarea… este modul in care producatori de cartuse originale, branduri ca: HP, Canon, Samsung, Ricoh, Sharp, Xerox, Lexmark, Konica Minolta si altele se asigura ca cartusele folosite sa nu ajunga la gunoi dar in acelasi timp refolosesc cartusele vechi sau anumite componente din cartusele vechi pentru a face unele noi. Cartusele ajunse inapoi la fabricant sunt dezasamblate si apoi partile provenite din dezasamblare sunt curatate si refolosite sau daca au uzura sunt topite si refolosite ca materie prima pentru altele.

RBS Service va ofera serviciul de refilare a cartuselor cu toner de calitate si in cazul cartuselor consacrate si verificarea pe loc a cartusului inainte si dupa reincarcare, atestand asfel calitatea reincarcari si asigurandu-va ceea mai buna performanta a imprimatei sau a multifunctionalului dumenavoastra.

Desigur ca refilarea cartuselor are si ea partile ei negative pe care noi in calitate de prestatori a acestui serviciu trebuie sa ni le asumam, acestea fiind:

 • tonerul se poate impratia in unele cazuri prin imprimanta, multifunctional, acesta se observa dupa mai multe reincarcari si aparatul trebuie revizuit mai des
 • contrastul putin mai slab, in cazul unor cartuse
 • unele defecte cauzate de uzuri ale componentelor si in special ale cilindrului fotoreceptor care devin mai evidente dupa ce cartusul a fost reincarcat

Aceste lucruri se intampla in principal din cauza ca tonerul folosit la reincarcare doar se apropie ca si componenta de formula tonerului folosit de catre producatorul cartusului original. Si piesele componente ale cartusului nu sunt create pentru mai multe cicluri de viata. De exemplu: cilindrul unui cartus original rezista de cele mai multe ori de 2 pana la 5 cicluri de reincarcare dupa care trebuie inlocuit dar acest lucru depinde de la caz la caz sau de la cartus la cartus.

Argumentele pro a reincarcari cartuselor cu toner sunt:

 • cost mai mic de reincarcare in comparatie cu achizitia unui cartus nou
 • posibilitatea de a inlocui un element defect din cartus
 • in cazul reincarcari cartuselor existente se protejeaza mediul inconjurator prin refolosirea cartuselor goale

 


 1. Durata reincarcarii
  Majoritate reincarcarilor se fac pe loc adica 30 minute. Daca cartusul are defectiuni care nu se pot observa decat dupa desfacere atunci durata si costul vor fi comunicate clientului.
 2. Ridicarea de la sediul meu
  Echipa de tehnicieni ai RBS Service se deplaseaza pe teren si poate ridica cartusul de la sediu.
 3. Incarcare la sediul meu
  Incarcarea cartuselor cu toner poate fi facuta si la sediul clientului pe raza judetului Maramures.
Reincarcarea cartuselor de toner la RBS Service este luata in serios de catre tehnicienii nostri de service de aceea puteti apela cu incredere la serviciile noastre profesionale.
Procesul de reincarcare a cartuselor cu toner la RBS Service este urmatorul:
 • Identificarea codului de cartus.
 • Verificarea cartusului.
 • Se verifica starea cilindrului si a celorlalte piese care sunt vizibile.
 • Identificarea cip-ului, daca este necesar.
 • Testarea cartusului intr-o imprimanta.
 • Prezentarea costurilor catre client.
 • Dupa ce se obtine acordul clientului se desface cartusul.
 • Verificarea vizuala a componentelor interne a cartusului.
 • Curatarea tonerului rezidual si a componentelor interne.
 • Incarcarea cu toner de cea mai buna calitate.
 • Schimbarea pieselor uzate.
 • Reasamblarea si testarea cartusului refilat in imprimanta de test.
 • Notarea pe cartus a operatiilor efectuate.